Senkit sem szabad erőszakkal rákényszeríteni, hogy Face ID-val oldja fel telefonját

Legalábbis ezt gondolják a kaliforniai bíróságon. Mióta az Apple bemutatta az iPhone X-et, melyben elsőnek debütált az előlapi TrueDepth kamerarendszer, azóta találkoznak a külföldi hatóságok érdekesebbnél érdekesebb esetekkel, ahol mindig feljön a téma, mely alapján erőszakkal vesznek rá egy gyanúsítottat, hogy a Face ID vagy a Touch ID segítségével feloldja telefonját. Ezt pedig nem szabad.
Legutóbb is volt egy hasonló balhé, azonban a kaliforniai bíróságon annyira betelt a pohár, hogy kijelentették, akarata ellenére senkit sem szabad rávenni, hogy a Face ID-val feloldja telefonját. Ez akkor is vonatkozik, ha a hatóságoknak jóformán mindenféle engedélye megvan erre, hiszen azok nem vehetik rá az embereket akaratuk ellenére, hogy a biometrikus funkciók által felnyissák készülékeiket.
Nyilván ezt egyelőre csak Kaliforniában kezelik így, s mint tudjuk, valahol úgyis lesznek arra újabb példák, hogy miként oldanak fel erőszakkal egy-egy telefont annak érdekében, hogy előrébb haladjanak a nyomozások folyamán.

Ne maradj le az iDoki legújabb akciójáról!

A folytatásért keresd fel a tartalom forrását:
http://ihungary.hu/2019/03/08/senkit-sem-szabad-eroszakkal-rakenyszeriteni-hogy-face-id-val-oldja-fel-telefonjat/

Recommended For You

About the Author: szerkeszto