Öt egyedülálló okostelefon szabadalom a közelmúltból

 
Hajlítható LG mobil, átlátszó kijelzővel
Az Royole FlexPai, a Samsung Galaxy Fold, vagy a Huawei Mate X mobilok bemutatásáig szinte elképzelhetetlen volt, hogy olyan okostelefonokat foghatunk majd egyszer a kezünkben, amelyeknek a kijelzője hajtogatható. A helyzet nagyon is valóságos, ugyanis heteken-hónapokon belül kereskedelmi forgalomban megvásárolhatóak lesznek ezek a készülékek. Erős túlzással innen már “csak egy lépés” lehet az alábbi szabadalmi vázlaton látható LG telefon, amelynek kijelzője nem csak hogy flexibilis, hanem egyben áttetsző is. Az USTPO-nál (United States Patent and Trademark Office) benyújtott szabadalmon tehát egyértelműen egy átlátszó hajlítható kijelzős készüléket taglal. A jobb oldalon látható nem áttetszőr részben kaphatnak majd helyet a hardverelemek.

 
Mágnesesen összekapcsolható Samsung telefonok
A következő szabadalom a Samsungtól érkezett, amely szerint két készülék mágneses megoldással többféleképpen összecsatolható. Ahogyan a képen is látszik, ez az elgondolás elég sokoldalú, ugyanis a másodlagos eszköz jól jöhetne szelfizéskor, normál fotózáskor, vagy éppen billentyűzetként funkcionálhatna, de külön-külön is telefonként használhatnánk őket.

 
Notebook-szerű LG mobil
Egy újabb szabadalom az LG-től, amelyet a Szellemi Tuljadon Világszervezete is elfogadott már. A készülék nagyban hasonlít a Galaxy Fold-ra, tehát egy külső és egy belső kijelzővel is rendelkezik. Kihajtott állapotban úgy fest, mint egy notebook.

 
Oppo: Készülék házából kiugró másodlagos kijelző
Az Oppo is egy rendkívül érdekes – két okostelefont is felvonultató – szabadalommal rukkolt elő. Az egyik egy olyan telefont ábrázol, amely pop-up mechanizmusnak köszönhetően egy másodlagos kijelzőt köp ki magából, ami jól jöhetne például a gaming során, a plusz kijelzőn kontrollerként szolgálhatna. A másik koncepcióban is felbukkan egy másodlagos megjelenítő, amit oldalra csúsztatva vehetnénk igénybe.

 
Samsung 3D-s kijelzője
A fentiekkel ellentétben ez a szabadalom nem egy okostelefonról szól, hanem egy kiegészítőről. Méghozzá egy olyan kijelzőről, amelyre 3D-s tartalmakat küldhetünk a mobilunkról vagy tabletünkről, de maga a monitor is 3D-s felhasználói felülettel rendelkezik.

 
Egyáltalán nem biztos, hogy a fenti 5 szabadalomból piacképes termék születik majd a jövőben, mi azonban mindegyik terméket szívesen látnánk.
Nektek melyik koncepció jön be leginkább?
 
Forrás: LetsGoDigital
The post Öt egyedülálló okostelefon szabadalom a közelmúltból appeared first on ByTech.

A folytatásért keresd fel a tartalom forrását:
https://bytech.hu/ot-egyedulallo-okostelefon-szabadalom-a-kozelmultbol/

Recommended For You

About the Author: szerkeszto