Kamerateszt: jobb képeket készít az iPhone Xs, mint az iPhone Xr?

Most, hogy végre-valahára megjelent az iPhone Xr, a MacRumors csapata készített egy rövid összehasonlító videót, hogy voltaképp milyen különbségek mutatkoznak az Xs és az Xr modellek között. Mint tudjuk, a csúcsmodell dupla hátlapi kamerával van felvértezve, míg az iPhone Xr csupán egy lencsét kapott, így az Apple szoftveresen oldja meg a portré módhoz használt effektet, az elhomályosítást.
Voltaképp mindkét telefonban ugyanazt az előlapi, illetve hátlapi lencsét találhatjuk meg, a különbség csupán annyi, hogy az iPhone Xs-ben pluszban van egy telefotó szenzor. Eme második lencse által elérhető a kétszeres optikai zoom, illetve a portré képekhez ezt használja a telefon. Az iPhone Xr-nél viszont az Apple csak a szoftverre hagyatkozik, így ott sajnos digitálisan érhető el a zoomolás, illetve a portré képek sem tűnnek olyan közelinek.
Mivel az iPhone Xr esetében a széles látószögű lencsét találhatjuk meg, így portré képeknél sokkal több fényhez jut a szenzor, ami által valamivel szebbek, s talán kevésbé zajosak a képek. Sajnos a mélységélességnél ugyanez már nem mondható el, ugyanis ha a két telefon által készített portré képeket egymáshoz vetjük, akkor láthatjuk, hogy az iPhone Xs valamivel szebb, s pontosabb képeket készít.

Érdemes az alábbi videót megnézni, s levonni a következtetéseket. Igazából mondhatjuk, hogy fej-fej mellett teljesített a két telefon. Egyedüli különbség a már említett portré képeknél jelentkezik, így akit jóformán csak ez érdekel, annak érdemes erősen elgondolkodnia rajta, hogy megér-e plusz 100 ezer forintot a csúcskészülék, avagy beéri az olcsóbb, de kicsivel korlátoltabb telefonnal.
Ti hogyan vélekedtek a két telefonról az alábbi videó alapján? Számotokra melyik a nyerő?

Próbáltad már az iHungary alkalmazást?
iHungaryFejlesztő: Idealisator Hungary LTDBesorolás: 4+
Ár: Free Letöltés

A folytatásért keresd fel a tartalom forrását:
http://ihungary.hu/2018/11/05/kamerateszt-jobb-kepeket-keszit-az-iphone-xs-mint-az-iphone-xr/

Recommended For You

About the Author: szerkeszto