Globális piacon is jól tartja magát telefon-eladásaival az Apple

A Gartner csapata egy új felméréssel állt elő, melyben azt vizsgálták, hogy milyen eladásokat produkáltak az okostelefon-gyártók a harmadik negyedévben. Összességében elmondhatjuk, hogy a piac 1,4 százalékot növekedett az előző év ugyanezen időszakához képest, hiszen ezúttal 389 millió  telefon talált gazdára világszerte.
Nem meglepő, de első helyen továbbra is a Samsung tanyázik, azonban megoszlás alapján 3,4 százalékot vesztettek az előző év ugyanezen időszakához képest, ami szám szerint 12 millióval kevesebb eladott okostelefont eredményez. Amíg a koreaiak csökkentek, addig a Huaweinél 3,9 százalékos növekedés figyelhető meg, s míg ők 2017 harmadik negyedévében 36 millió készüléket adtak el, addig most 52 milliót. Kérdés már csak az lesz, hogy mikor fogja a kínai gyártó megelőzni a Samsungot, de ha így folytatják, akkor nem kell olyan sok nekik.
Ami az Apple-t illeti, itt továbbra is 11,8 százalékos megoszlásról beszélhetünk, s csupán 300 ezerrel több telefont sikerült értékesíteniük. Egyelőre stabil lábakon állnak, kérdés, hogy ezek után is tartani tudják-e magukat? Negyedik helyen a Xiaomi szintén növelte eladásait 1,5 százalékkal, míg az ötödik, az Oppo, 0,2 százalékkal tornászta feljebb magát. Az egyéb kategóriában 2 százalékos csökkenésről beszélhetünk.

Érdemes lesz kivárni az elkövetkezendő 2-3 évet, hiszen hatalmas átalakulások mehetnek végbe. Ahogyan az utóbbi negyedévekben, úgy ezúttal is jól kivehető, hogy a Samsung eladásait a kínai gyártók, azon belül is leginkább a Huawei zabálja fel. Csak idő kérdése, mire megtörténik a trónfosztás, s a Huawei lesz az új Samsung.

Figyelem! Kihagyhatatlan akcióval vár rád az iDoki! Ne maradj le róla, hisz ettől neked is leesik az állad!

A folytatásért keresd fel a tartalom forrását:
http://ihungary.hu/2018/12/06/globalis-piacon-is-jol-tartja-magat-telefon-eladasaival-az-apple/

Recommended For You

About the Author: szerkeszto