Egy izraeli cég állítja, hogy képes minden iOS és Android készülék feltörésére

A Cellebrite ismerős lehet számunkra, ugyanis az Apple-t illetően elsőnek 2016-ban hallhattunk róluk, mikor az FBI számára segítettek egy San Bernardino-i terrortámadásban használt iPhone 5C feltörésében. Azóta teltek az évek, s mondhatjuk, hogy nem igazán hallatott magáról a téma.
Az izraeli cég nem olyan régen Twitteren osztott meg egy nagyon érdekes bejegyzést, mely arról szól, hogy képesek minden iOS és high-end Android készüléket feltörni. Természetesen a hírre egyből felkapták fejüket az Apple orientált oldalak, de egyelőre nem igazán derült ki, hogy miképp képesek hozzáférni az adatokhoz. A hivatalos információk alapján az iOS 7-től az iOS 12.3-ig minden rendszert képesek feltörni.

Cellebrite is proud to introduce #UFED Premium! An exclusive solution for law enforcement to unlock and extract data from all iOS and high-end Android devices. To learn more, click here: https://t.co/WHsaDxzoXz pic.twitter.com/BSixEkyAuL
— Cellebrite (@Cellebrite_UFED) 2019. június 14.

Az állítás a Cellebrite részéről azért érdekes, mivel az Apple folyamatosan foltozza, s fejleszti rendszereit, s állításaik alapján feltörhetetlen. Hogy miképp jut el a főhadiszállásra a hír, illetve hogy valóban képesek-e feltörni az kérdéses, de azt biztosra vehetjük, hogy az almások a jövőben is megpróbálják még biztonságosabbá tenni a mobil operációs rendszereiket, hiszen ahogyan mindig is hangsúlyozták, számukra a felhasználói adatbiztonság a legfontosabb.

A folytatásért keresd fel a tartalom forrását:
http://ihungary.hu/2019/06/17/egy-izraeli-ceg-allitja-hogy-kepes-minden-ios-es-android-keszulek-feltoresere/

Recommended For You

About the Author: szerkeszto