Édesség nélkül jön az új Android rendszer

Idén megszakad a szokványos Google féle metodika és édességnév nélkül érkezik a legújabb Android rendszer.
Már-már megszokottá vált, hogy minden Android verzióhoz köt a Google egy édességnevet. A jelenlegi legfrissebb rendszerüket az Android 9-et sokan csak Android Pie-ként emlegették, de ez alól nem volt kivétel az azt megelőző Oreo vagy Nougat sem. Most viszont úgy tűnik, hogy az Android 10-zel megszűnik ez a szisztéma és csak simán Android 10-ként fog bevonulni az új OS a köztudatba. A Google szóvivője az AndroidAuthority-nek elárulta, hogy változtatni fognak a főverziók elnevezési szokásán és az idei rendszer, ami jelenleg Android Q néven fut, csak szimplán az Android 10 nevet fogja kapni. Ennek okát azzal magyarázta, hogy a vállalat könnyebben felismerhetőbbé és egyszerűbbé szeretné tenni a márkát. Illetve számos régióban nem is terjedtek el az édességnevek és nem is voltak tisztában az elnevezések logikájával.

A Google egyébként az Android 1.5-tel kezdte el bevezetni a verziókhoz köthető édességneveket, akkoriban a Cupcake nevet kapta a rendszer, amit a Donut, Eclair, Froyo, Gingerbread, Honoeycomb, Ice Cream Sandwich, Jelly Bean, KitKat, Lollipop, Marshmallow, majd a Nougat és az Oreo követett a Pie előtt.

Bár a Google hivatalosan nem erősítette meg, de valószínű, hogy innentől kezdve az Android 10 után következő Android 11 és 12 sem fog kapni semmiféle édességnevet.
The post Édesség nélkül jön az új Android rendszer appeared first on GSMring.

A folytatásért keresd fel a tartalom forrását:
https://gsmring.hu/edesseg-nelkul-jon-az-uj-android-rendszer/

Recommended For You

About the Author: szerkeszto