Brutális lesz a jövőre debütáló A14-es chip

Nyugodtan kijelenthetjük, hogy az Apple évről évre nagyot robbant az aktuális iPhone modellekben debütáló A szériás processzoraival. A tavaly megjelent iPhone Xr és Xs modellekben volt megtalálható az A12 Bionic chip, mely nem csak lényegesen gyorsabb volt, de egyben sokkal energiahatékonyabb, mint elődje.
A Digitimes beszámolója szerint minden esélye megvan az almásoknak arra, hogy jövőre szintén nagyot villantsanak. Amennyiben helyesek az oldal információi, akkor a kaliforniaiak számára a fő beszállító, a TSMC immáron 5 nanométeres gyártástechnológiával készült A14-es chipeket fog leszállítani. Voltaképp az almások lehetnek az elsők, kik bemutatják okostelefonjaikban eme gyártástechnológiát.
Nyilván még bő másfél év van hátra, mire bemutatkoznak a következő évi iPhone modellek, s velük együtt az A14-es chip, így egyelőre nem érdemes ennyire előrehaladni. Elsőnek várjuk meg, mire piacra dobják idén ősszel az aktuális csúcsmodelleket, s nézzük meg, hogy milyen gyorsulást hoz az A13-as chip, mely még mindig 7 nm-es gyártástechnológiával készülhet. Feltehetően az A13-as chip már kevésbé lesz az A12-höz hasonlítva hatékonyabb, viszont akár jelentősebb, 20-30 százalékos teljesítménynövekedésre is számíthatunk.

Ne maradj le az iDoki legújabb akciójáról!

A folytatásért keresd fel a tartalom forrását:
http://ihungary.hu/2019/03/07/brutalis-lesz-a-jovore-debutalo-a14-es-chip/

Recommended For You

About the Author: szerkeszto