Briliáns és egyben kímélő módon tölthetjük iOS 13 alatt az iPhone-t

A hétfő esti médiaeseményen az Apple vezetői bemutatták az ősszel érkező új rendszereket és azoknak főbb újdonságait. Maga az előadás bő kétórás volt, azonban így is csak a legfontosabb dolgokat sikerült Timnek és csapatának bemutatnia, de természetesen azóta számos egyéb újdonságról is folyamatosan szivárognak a hírek.
Az iOS 13 egyik legjobb funkciója az úgynevezett optimalizált akkumulátor töltés lesz. Az új szoftver figyelni fogja a töltési szokásainkat, s ennek köszönhetően jobban kíméli majd az akkumulátort. De hogyan is működik? Ahogyan írtuk, a rendszer megtanulja a szokásainkat, így ennek megfelelően nem fogja 80 százalék fölé tölteni az aksit, ha nem muszáj. Ergo megpróbálja minél tovább kihúzni az időt, nehogy túlmenjen a 80 százalékos töltöttségen. Például ha mi csak éjszaka rakjuk töltőre a telefont, s reggel indulás előtt vesszük le, akkor az egész este folyamán 80 százalékig tölti fel a telefont, majd az utolsó egy órában feltölti a maradék 20 százalékot egyaránt.
Miért lehet ez jó? – merül fel a kérdés. A mai akkumulátorok nem szeretik, ha teljesen lemerítjük őket, de azt sem, ha túltöltjük. A hozzáértők szerint érdemes 30-80 százalékos töltöttségi szint között ingázni, hiszen ezzel az eljárással lassíthatjuk le valamelyest az úgynevezett akkumulátor öregedési problémát.

Ezzel a megoldással vélhetően tovább kitolja az Apple az akkumulátor kapacitást, így ennek azok örülhetnek majd leginkább, kik folyamatosan túltöltik a telefonjaikat, s hamar lecsökken az aksi kapacitása. Jó hír, hogy aki mégsem élne ezzel a funkcióval, az a beállításokon belül kikapcsolhatja az optimalizált akkumulátor töltési funkciót.

Próbáltad már az iHungary alkalmazást?
iHungaryFejlesztő: Idealisator Hungary LTDBesorolás: 4+
Ár: Free Letöltés

A folytatásért keresd fel a tartalom forrását:
http://ihungary.hu/2019/06/06/brilians-es-egyben-kimelo-modon-tolthetjuk-ios-13-alatt-az-iphone-t/

Recommended For You

About the Author: szerkeszto