Az iPadOS-t futtató iPadek egérrel is használhatók lesznek

Ősszel érkezik az iPadOS, ami natívan támogatja a vezetékes vagy vezeték nélküli egerek használatát az iPaden.
Az iOS 13 iPadekre készített változata az iPadOS nevet viseli ezentúl, a fejlesztői bétákat pedig sokan már használják is. Steve Troughton-Smith fejlesztő vette elsőként észre és tweetelte, hogy az iPadOS-ben található egy beállítási lehetőség, mellyel USB egerek és vezeték nélküli (Bluetooth) egerek is használhatók a tablettel.

Hello mouse support on iOS 13! It’s an AssistiveTouch feature, and works with USB mice. @viticci nailed this pic.twitter.com/nj6xGAKSg0
— Steve Troughton-Smith (@stroughtonsmith) 2019. június 3.

Egyelőre a Beállítások között az Assistive Touch kisegítő funkciók között van elrejtve az opció. Ezt bekapcsolva az egeret mozgatva az iPad kijelzőjén az Assistive Touch gomb úgy mozog, mintha egy kurzor lenne. A bal kattintással történő kiválasztás és parancs működik, viszont a jobb egérgomb semmit nem csinál.
Az iPadek így már a billentyűzettel történő navigáció mellett valamennyire támogatni fogják az egérrel történő irányítást is. Az iPadOS az iOS 13-mal egyidőben, ősszel érkezik. Futtatásához iPad Air 2 vagy újabb készülék szükséges.
További WWDC-vel kapcsolatos hírekért kattints ide!
The post Az iPadOS-t futtató iPadek egérrel is használhatók lesznek appeared first on Tech2.hu.

A folytatásért keresd fel a tartalom forrását:
https://tech2.hu/az-ipados-t-futtato-ipadek-egerrel-is-hasznalhatok-lesznek/

Recommended For You

About the Author: szerkeszto