A szülők és a tinik egyaránt tudják, hogy túl sokat nyomkodják az okostelefonjaikat

A Pew Research Center jóvoltából készült egy felmérés, melyben nem csak a tiniket, hanem a szülőket egyaránt megkérdezték arról, hogy mennyit használják okostelefonjaikat. A kimutatásban összesen ezer szülő és 743 tinédzser vett részt, s meglepően érdekes eredmények születtek.
A fiatalok 54 százaléka, míg a szülők 36 százaléka érzi, hogy túl sok időt töltenek az okostelefonjaik kijelzői előtt. A résztvevők között többen is beszámoltak arról, hogy mindkét fél részéről előfordul, hogy családi összejöveteleken egyre többet terelik el az okostelefonok a figyelmet, s ezt hatalmas problémának érzik.
A jó hír viszont, hogy sokan tudják magukról, hogy túl sok időt töltenek az okostelefonjaikat nyomkodva, s ezen többen változtatnak úgy, hogy kevesebb közösségi alkalmazást használnak, illetve minimalizálják a játékokat egyaránt. A felmérésben résztvevők 44 százaléka nyilatkozta, hogy a reggeli ébredést követően első dolguk, hogy megnézik a telefonjaikat, kaptak-e valamilyen üzenetet, vagy egyéb értesítést.
Érdemes megemlíteni, hogy pár hete már elérhető az iOS 12 végfelhasználói változata, s az új rendszerben számos kezdeményezése lesz az Apple-nek, melynek köszönhetően ha odafigyelünk, akkor minimalizálhatjuk a képernyő előtt töltött időnket, így a jövőben ez a statisztika csak javulni fog.
Ti mit mondanátok a saját szokásaitokról? Sokat nyomkodjátok ti is az telefonjaitokat?

Próbáltad már az iHungary alkalmazást?
iHungaryFejlesztő: Idealisator Hungary LTDBesorolás: 4+
Ár: Free Letöltés

A folytatásért keresd fel a tartalom forrását:
http://ihungary.hu/2018/10/11/a-szulok-es-a-tinik-egyarant-tudjak-hogy-tul-sokat-nyomkodjak-az-okostelefonjaikat/

Recommended For You

About the Author: szerkeszto