A középkategóriába is elhozza az 5G-t a Qualcomm

Túl sok 5G képes okostelefon még nincs a piacon és amik megvásárolhatóak, mind prémium eszközök elég magas árral. A szolgáltatók viszont már rohamtempóban fejlesztik a hálózatot, építik az 5G-s bázisállomásokat.
A következő generációs hálózat elterjedéséhez azonban megfizethető 5G-s mobilokra is szükség van. Ezt a gyártók is tudják, a Samsung már be is mutatott egy középkategóriás masinát, az A90 5G-t. Mondjuk ezt a Snapdragon 855 alapján akár a felsőkategóriába is lehetne sorolni, de egyelőre nincs más rendszerchip, amit belepakolhattak volna. A megoldásra persze nem kell már sokat várni, mivel a Qulacomm Berlinben az IFA-n bejelentette, hogy a Snapdragon 800-as mellett a 700-as és a 600-as sorozatba is elhozza az 5G-t.
Az új chipekkel az Oppo, Realme, Redmi, Vivo, Motorola, Nokia és LG telefonokban biztosan találkozhatunk majd, leghamarabb az utolsó negyedévben. Állítólag az Oppo dobja piacra az első Snapdragon 700-as 5G képes eszközt, de ehhez pontos dátumot még nem közöltek. A Snapdragon 600 sorozat pedig 2020 második felében hozza el a fogyasztóknak a villámgyors internetet. A Qualcomm kibővített 5G-portfóliója támogatást nyújt a globális színpad minden kulcsfontosságú régiójához és megoldást kínál az mmWave és a 6 GHz-es spektrumhálózatok számára.
The post A középkategóriába is elhozza az 5G-t a Qualcomm appeared first on GSMring.

A folytatásért keresd fel a tartalom forrását:
https://gsmring.hu/a-kozepkategoriaba-is-elhozza-az-5g-t-a-qualcomm/

Recommended For You

About the Author: szerkeszto