A Gorilla Glass gyártójától érkezik az első hajlítható üveglap az okostelefonokhoz

A Samsung, majd a Huawei jelentette be február folyamán az első hajlítható okostelefonjait. Felmerülhet jogosan a kérdés, hogy milyen technológiát használ a két gyártó, de a jelenlegi információk alapján egy műanyag-bevonatos eljárás mellett döntöttek, melynek egyik negatívuma, hogy hosszabb távon úgymond elkophat a kijelző, ahol állandó hajlításnak van kitéve.
A Wired beszámolója szerint a Corning lehet az első olyan gyártó, ki bemutathatja a valóban hajlítható üvegpanelt. A Gorilla Glass paneljeiről ismert gyártó elviekben hamarosan legyártja az első prototípusokat, melyek azt követően tömeggyártásba mehetnek. Az információk szerint a panel mindösszesen 0,1 mm vastag, s a hajlítási rádiusza 5 mm-ert bír anélkül, hogy törne, mindezt persze 200 ezer alkalommal.
Hogy voltaképp milyen lesz a Corning technológiája, illetve az ejtéseket követően mennyire fog szétpukkanni, összetörni a panel, az egyelőre még erősen kérdéses. Mindenesetre kíváncsian várjuk, hogy milyen megoldásokkal állnak elő a gyártók az elkövetkezendő évek folyamán, hiszen jelenleg úgy néz ki, ebbe az irányba megy el a technológia az elkövetkezendő években.

Ne maradj le az iDoki legújabb akciójáról!

A folytatásért keresd fel a tartalom forrását:
http://ihungary.hu/2019/03/06/a-gorilla-glass-gyartojatol-erkezik-az-elso-hajlithato-uveglap-az-okostelefonokhoz/

Recommended For You

About the Author: szerkeszto