A Face ID-nál is fejlettebb arcfelismerő rendszeren dolgozik a Google

Amikor az Apple 2017. szeptemberében bemutatta az iPhone X-et, akkor a vezetők elmondták, hogy a telefonban egy olyan fejlett arcfelismerő rendszer kapott helyet, melynek 1,5-2 évig nem igazán lesz kihívója. Nem csoda, hiszen az almásoknak lényegében sikerült egy XBox One Kinect-szerű szenzort egy parányi helyre összezsugorítaniuk.
A XDA Developers egy nagyon érdekes felfedezést tett az Android Q kódsoraiban: a Google egy saját Face ID rendszeren dolgozik. Elviekben a szoftver ugyanarra lesz képes, mint amire most az Apple hitelesítési rendszere: az arcunk által oldhatjuk fel a telefont, valamint ezzel erősíthetjük meg a vásárlásainkat, akárcsak az almásoknál az App Store letöltéseinket.
Mint tudjuk, számos droidos készülék van, melyekben elérhető a 2D arcfelismerő rendszer, de hamarosan képesek lesznek a 3D felismerésre is a Google által. Ezek után már csak az adott gyártóknak kell egy komolyabb rendszert belezsúfolniuk telefonjaikban. Nem utolsó sorban pedig idén májusban lesz a Google-nek egy fejlesztői konferenciája, így várhatóan ekkor több dologra fog fény derülni.

Próbáltad már az iHungary alkalmazást?
iHungaryFejlesztő: Idealisator Hungary LTDBesorolás: 4+
Ár: Free Letöltés

A folytatásért keresd fel a tartalom forrását:
http://ihungary.hu/2019/02/06/a-face-id-nal-is-fejlettebb-arcfelismero-rendszeren-dolgozik-a-google/

Recommended For You

About the Author: szerkeszto