10 millió euróra bünteti Olaszország az Apple-t a szándékos iPhone lassítás miatt

Közel egy éve történt az eset, mikor az Apple beismerte, hogy miért érezzük lassabbnak a korábbi iPhone modelljeinket. Mint ekkor kiderült, az idő előrehaladtával folyamatosan vesztenek kapacitásukból a telefonban helyt kapó akkumulátorok, ezért az Apple szoftveresen egy olyan funkciót épített telefonjaiba, amely kissé visszaveszi a teljesítményt annak érdekében, hogy kímélje az aksit.
Ekkoriban elég nagy botrányt keltett az eset, s az almások még kedvezményes akkumulátorcserét is hirdettek. Most, közel egy évvel az eset után Olaszország büntetést szabott ki a kaliforniaiakra 10 millió euró, vagyis több, mint 3,2 milliárd forint értékben, mivel szándékosan elavulttá tették telefonjaikat.
Természetesen a mai napig vitatkozni lehet azzal, hogy az Apple miért tette mindezt. Van, ki egyetért velük, s van, ki nem. Egy biztos, az azóta megjelent iOS verziókban számos fejlesztéseket eszközöltek, amivel megnézhetjük az aksi kapacitását, illetve ha az bizonyos szint alá csökken, akkor bekapcsolhatunk egy olyan módot, amely visszaveszi a telefon teljesítményét kicsit, azonban sokkal megbízhatóbb működést eredményez – például nem lesznek véletlenszerű kikapcsolások.
Egyébként nem az Apple az egyetlen, kivel most szembe mentek az olaszok, ugyanis a riválist, a Samsungot is megbüntették egy hasonló eset miatt, azonban ők fele ennyivel, 5 millió euróval úszták meg. Végezetül pedig azt szintén érdemes megjegyezni, hogy az olaszok eléggé szigorúan veszik a dolgokat, ugyanis az elmúlt évek folyamán nem egy példa volt arra, hogy valamilyen bírságot szabtak ki több okostelefon gyártóra.

Próbáltad már az iHungary alkalmazást?
iHungaryFejlesztő: Idealisator Hungary LTDBesorolás: 4+
Ár: Free Letöltés

A folytatásért keresd fel a tartalom forrását:
http://ihungary.hu/2018/11/08/10-millio-eurora-bunteti-olaszorszag-az-apple-t-a-szandekos-iphone-lassitas-miatt/

Recommended For You

About the Author: szerkeszto